KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



11.6.11

Ilmus «Nekromanteion»

Suur rõõm on teatada, et on ilmunud kirjastuse Skarabeus selleaastane raamat – Euroopa ulmejuttude antoloogia «Nekromanteion».


Täpsemalt siis 12 ilukirjanduslikku teksti, ehk neli juttu saksa autoritelt, kuus juttu viielt itaalia autorilt ning üks jutt ja üks lühiromaan soome autoritelt. Eesti lugejale on need kõik enamvähem tundmatud nimed... kui mõni erand ehk välja arvata. Kirjastuse Skarabeus vahendusel on varem maakeeles ilmunud mõlemad soomlased Johanna Sinisalo ja Petri Salin ning ammusemal ajal on Eesti ajalehed avaldanud ka kaks Herbert W. Franke ulmejuttu ja ühe Lino Aldani humoristliku ulmeloo.

Tunnistan, et kuigi ma olen vähemasti lugenud paarisada saksa ulmeteksti ja vähemasti sadakonda itaalia oma, on ka mul enam kui kolmveerand selle antoloogia tekstidest lugemata. Samas vaadates autorite nimesid ja juttude pealkirju, siis võib öelda, et suured nimed ja kuulsad tekstid.

Raamat sisaldab ka koostaja ja tõlkija Arvi Nikkarevi ülevaated saksa ja itaalia ulmest ning Kaia Otstaki suurepärased illustratsioonid. Antoloogia sisukorra ja muud saatelugemist leiab kirjastuse uuelt kodulehelt ja samuti Ulmekirjanduse BAASist, kus mõned kogumiku jutud juba varasemalt ka arvustamist on leidnud.


Viited

No comments: