KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



15.1.10

Индиго (2008)

Üldiselt ei ole ma suur telekavaataja. Kuna aga telekas kodus on ja teinekord on ka selline pisut tülpinud olek ning ei suuda otsustada, et millist DVD-d vaadata, siis juhtubki see, et satun telekapulti klõpsides kõiksugu filmidele. Sellistele filmidele, mida muidu üldse ei vaataks... nagu näiteks venelaste tehtud «Индиго» (2008).


Sisu
Filmi tegevus toimub tänapäeva Moskvas ning filmi ulmeliseks n-ö jõnksuks on tõsiasi, et suurel hulgal lastel on kõikvõimalikke kummalisi võimeid. Kes mäletab kõike, kes oskab loomi juhtida, kes tajub hädaohtu, kes näeb asjadest läbi, jne.


Mingil hetkel hakkavad aga need lapsed kaduma. Ja mitte niisama kaduma... ei, keegi peab neile lastele vägagi metoodilist jahti...


Seosed
Minuteada on film tehtud originaalstsenaariumi põhjal.


Hinnang
Filmi võib hinnata mitmeti. Võib suhtuda üleolevalt... võib suhtuda vaimustusega... võib suhtuda eitavalt...

Vaatasin mõnuga ning vaatamisjärgselt kehitasin õlgu ja n-ö unustasin. Filmis on kohutavalt Hollywoodi klišeesid ning tegelikult ongi see film üks venelaste tehtud Hollywood. Ma küll detailselt tänapäeva Venemaa elu ei tea, aga filmis nähtu tundus pisut ülepingutatud olevat. Ja samas on see siiski Vene film ja see päästab paljut. On emotsioone rohkem kui Hollywoodi eeskujudes ning ka tapmine tuleb lastel paremini ja veenvamalt välja kui lombitagustel eakaaslastel.

Filmis oli ka mõningaid leidlikke käike, aga üldiselt päästis elamuse siiski vaid filmi emotsioon. Mulle see feeling meeldis ja seepärast andestan paljut. Kolmest kõrgemat hinnet siiski panna ei suuda.

Viited

No comments: