KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



26.5.09

Ирония судбы

Venemaal ilmub juba enam kui viis aastat ulmeajakiri «Mir fantastiki». Tegu on sellise moodsamat tüüpi ajakirjaga, kus iga numbriga kaasas DVD (või vähemasti CD) ning kus leheküljed on värvitrükis ning kus sisukus tuuakse ohvriks kirevusele. Ajakiri sisaldab rohkelt pildimaterjali ning ühegi loo pikkus naljalt paari lehekülge ei ületa. Vaid ilukirjandus ja numbri põhilood on pikemad.

Igas numbris on ka üks leheküljeline naljakoomiks, mis enamjaolt on pannud mind vaid õlgu kehitama. Käesoleva aasta mainumbris ilmunud Aleksandr Remizovi «Ирония судбы» pani mind aga üsna muhedalt itsitama.

Sisu:
Loo peategelaseks on Wolverine, kel on väga hästi meeles päev, mil üks aednik ta isa maha laskis ning kes on nüüdseks juba aastaid otsinud mõrtsukast aednikku.

Lõpuks ometi on Wolverine üles võtnud õige jälje... ja selge on, et tasumise tund pole kaugel ning ei tule see ka väikese verega...

Siiski ei lähe kõik nii nagu plaanitud ning selgub, et ilmne kahtlusalune on hoopis Wolverine'i isa. Isal eesnimeks aga Freddy. Tõeline saatuse iroonia!

Seosed:
Selles lühikoomiksis seotakse kokku ja visatakse nalja kahe tuntud nugakäelise üle. Et siis Freddy Krueger on Wolverine'i isa!

Hinnang:
Nagu ma postituse alguses kirjutasin, pani see koomiks mind muhedalt itsitama ning ega enamat ei saagi leheküljelselt kähkukalt nõuda.

Eks juuresolevad pildilised näited peaks ju ka asja võlust aimu andma ning erilise naudinguga lisan ma siia koomiksi kaks viimast tahvlit. Perekondlik idüll kogu oma ilus!



Teades, et vene keele oskus muutub siinmail iga aastaga üha olematuks... selle teadmisega lisan ka viimase tahvli tõlke.

Wolverine: Kuda läheb?
Freddy: Koolis töötan.
Wolverine: Lapsed meeldivad?
Freddy: Sedamoodi jah...

Kes vene keelt oskavad, need leiavad wõrgust terve koomiksi: klõpsata esimest linki, minna tagasi esimese mai postituseni ning klõpsata pildil.

Lingid:

2 comments:

Aqr said...

Edward Käärkäsi on ilmselt mingi sohipoeg

Ulmeguru said...

Edward on kindlasti miski sohipoeg...

Kunstnik on asja kommenteerinud nõnda, et see ideejupp käis tal ammu peas ringi, aga järjekordne x-mehe film oli sobivaks põhjuseks asi ära vormistada...