KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



25.4.09

The Amazing Screw-On Head (2006)

Mis seal salata, anakronistlik ulme mulle üldiselt meeldib... meeldib ka aurupunk, mis suures osas ju üks anakronismide kogum ka ole. Ei saaks ka öelda, et ma joonistatud filme ei salliks... üsna heameelega vaatan!

Seega, «The Amazing Screw-On Head» (2006) oleks pidanud kõigi eelduste poolest minu jaoks täistabamus olema. Aga päris täppi see siiski ei läinud, kuigi vaatasin suisa kaks korda järjest...

Sisu:
Film algab meeleolukalt: pahalased röövivad muuseumist miski iidse käsikirja ja seda tõlkida oskava teadlase ning röövivad ohtra kõmmutamisega.

President Lincoln on mures ja annab kruvipeale (tema see Amazing Screw-On Head ongi) ülesande olukord ära klaarida.

Kruvipeale leitakse sobiv keha... pea kruvitakse sinna otsa... ja missioon võib alata...

Seosed:
Tegu on Mike Mignola samanimelise koomiksi põhjal valminud telesarja pilootosaga. Kahjuks piloot edasiarendust ei saanud ja sinnapaika see ka jäi.

Hinnang:
Lavastaja Chris Prynoski on osanud antud koomiksi väga hästi ekraanile tuua. Et see, mis oli hea koomiksis, see on ka ekraanile jõudnud. Lisaks veel see, et filmiversioonis on lugu vähem punnitatud ja tegelastele on sügavust juurde tulnud. Kasvõi näiteks kruvipea varasem suhe ühe naisterahvaga, kes...

Vähesema punnitamise all mõtlen ma aga seda, et kurjuse tempel ei asu kusagil kõrbes, vaid hoopis on mattunud koduse Mississippi vetesse. Lihtsam ja samas hulga ägedama jõnksuga!

Otse loomulikult pean ka mina ära mainima väga laheda ja kiusliku ning kõikvõimalikest torudest kõmmutava pärdiku.

Takkajärgi ei oskagi öelda, et kas see sarja mittetegemine oli hea või halb. Praegu on just nõnda, et vaatad seda «pilooti» ka otsekui halbade sarjade paroodiat.

Samas siiski meeldis ja maksimumhinde panen ning kahtlustan, et sarja poleks suudetud sedavõrd vingelt edasi teha... kuigi see on vaid oletus ja oletuseks see ka jääb...

Lingid:

No comments: