KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



26.11.07

Solomon Kane – esimene plakat

Lehetöö venis ja bloginduses polnud ka miskit huvitavat, sestap kondasin täna mööda kõikvõimalikke filmi- ja plakatisaite. Eneselegi üllatuseks sain teada, et tegemisel on film «Solomon Kane»! IMDB info on esialgu suhteliselt napp, aga esimene plakat juba ringleb wõrgus.

Et kes see Salomon Kane on? Sellenimelise puritaanliku aumehest seikleja mõtles välja kirjanik Robert E. Howard, keda maailmas laiemalt tuntakse kui barbar Conani loojat.



Isiklikult pean Solomon Kane'i lugusid paremaks, kui barbar Conani omasid. Objektiivne reaalsus on aga selline, et barbar Conan on kordi populaarsem. Ehk aitab tehtav film selles küsimuses kuidagi kaalukategooriaid muuta? Samas ma pisut kardan seda filmi, sest kaasaegses multikultuurses maailmas on suhteliselt keeruline teha ehedat filmi, mille peamiseks tegevuspaigaks on XVI–XVII sajandi Aafrika.


Viited

2 comments:

Trash said...

Ah kardad, et neegreid ei alistata vaid hoopis armastatakse. Võib juhtuda küll.

Ulmeguru said...

Alistamise/armastamise küsimus ehk ei tõusegi, aga neegrid on neis juttudes sageli üsna jälgid tegelased... tegelevad maagia, posimise, inimohverdamise ja kõige muuga. Solomon Kane jagab neile siis rapiiri ja tulelukuga püstoliga hirmu ja armu.

Kõikse keerulisem võib tänapäeval olla see, et Howard kujutas Solomon Kane'i kui vaba ja sõltumatut valget meest, neegreid aga fatalistlikult allaheitliku massina.