KIRJANIKUDKUNSTNIKUDTOIMETAJAD • TÕLKIJAD • KRIITIKUD • KEELED
PERIOODIKASARIANTOLOOGIADANTOLOOGIADAUTORIKOGUD
LAVASTAJADNÄITLEJAD • RIIGID



10.6.07

Fragile Machine (2005)


Neljapäeval kirjutas Trash oma filmiblogis (link lõpus) pooletunnisest animest «Fragile Machine» (2005). Pealkiri tuli tuttav ette... kaevasin filmiriiulitel ja -kohvris... ning leidsingi... vedeles teine kohvris juba eelmisest suvest ning kahtlustan, et tänu Trashile meil see DVD ongi. Vaatamata oli aga seetõttu, et miskipärast pidasin ma seda eksperimentaalseks tudengifilmiks.

Sisu:
Sellise filmi sisust kirjutamine on üks tänamatu tegevus... pealegi on postituse lõpus üsna mitu asjalikku linki, kus on juttu filmi sisust ning on antud ka sisu tõlgendusi...

Seosed:
Filmi lõpus küll mainitakse miskit järge, aga see võib samasugune vildakas huumor olla, kui oli seda märkus, et filmi tegemisel ei saanud viga ükski android.

Hinnang:
Meeldis! Kui pikemalt seletada, siis meeldis ilus pilt ja hubane eeterlik popp, mis taustaks kõlas. Eks see film olegi tegelikult üks pikk muusikavideo. Sisu ju siiski suhteliselt kolmandajärguline. Minuarust on filmi näol tegemist suurepärase audiovisuaalse tapeediga... et paned plaadi masinasse ja teed omi toimetusi ning mõnikord viskad pilgu ka ekraanile ning näed hurmavaid kaadreid.

Lingid:
* Fragile Machine Official Site
* Aoineko Official Website
* IMDB: Fragile Machine
* Trash-Can-Dance: Fragile Machine
* Cyberpunk Review: Fragile Machine
* Cyberpunk Review: Interview: Ben Steele, Director of Fragile Machine
* Log Jens!?: Aoineko’s Fragile Machine - An interpretation
* Absolute Anime: Fragile Machine

2 comments:

Trash said...

Sisu on tõesti teisejärguline. Lihtsalt mõnus tsill muss ja silma mitte ärritav pilt. DVD-l on vist veel mingi lisalõik mäletan ma uduselt.

Ulmeguru said...

DVD-l on lisade hulgas veel nn. eellugu... st. miski haakuv lühianimatsioon... tegelikult siiski ilmselt proovitöö, mis tehti enne põhitüki kallale asumist.